Activitatile desfasurate la grupa mica sunt organizate din perspectiva orientarii spre socializare. Tocmai de aceea, un rol foarte important il are jocul didactic, fiind principala medoda abordata de cadrele didactice in cadrul activitatilor comune. La grupa mica, prescolarul dobandeste o mare parte a abilitatilor si deprinderilor, descopera mediul inconjurator, acumuleaza informatii.

Mod de lucru

Cunoasterea mediului isi propune cateva teme reprezentative nivelului de varsta (Omul; Gradinita; Familia; Jucarii; Fructe; Legume; Culori; Animalele de la ferma; Animalele din padure; Anotimpuri) prin care copilul incearca sa descopere nemijlocit primele informatii despre mediul inconjurator.

Activitatea matematica are la baza urmatoarele obiective: recunoasterea culorilor , alcatuirea de grupe , siruri, ordonare crescatoare sau descrescatoare a obiectelor. La acest nivel de varsta se studiaza cifrele in limita 1-3(recunoastere, corespondenta numar – cantitate).

Educarea limbajului are ca obiective la acest nivel de varsta: participarea copilului la discutii, prezentarea , transmiterea unui mesaj simplu prin întrebari sau raspunsuri, pronuntarea corecta a sunetelor, îmbogatirea vocabularului activ.

La Educatie muzicala va învata primele cântecele si jocuri muzicale;

La Educatie plastica va picta cu degetelele sau va modela plastelina;

La Educatie fizica va învata schema corporala, tipuri de mers si de alergare; La Activitate practica va rupe hârtia, o va mototoli si o va lipi pe un suport dat.

Chiar daca timpul petrecut la grupa mica poate parea o adevarata aventura, cu ajutorul îndrumarii si al grijii deosebite oferite de cadrul didactic, copilul va face corect primii pasi importanti în viata sa sociala.