În activitățile pe care le-am desfășurat mai bine de zece ani cu copiii si familiile acestora am identificat care sunt nevoile copiilor pentru a se dezvolta armonios, pentru a deveni adulti responsabili si impliniti. In primul rand copii au nevoie sa se simta importanti, acceptati, apreciati, respectati si valorizati. Daca avem implinite aceste nevoi copiii isi definesc o imagine si o stima de sine buna ceea ce ii ajuta sa se realizeze atat pe plan personal cat si pe plan profesional, crescand capacitatea de adaptare a copilului in societate.

Nevoia de exprimare emotionala si de siguranta emotionala este asigurata intr-un mediu pozitiv si suportiv, intr-un cadru in care copiii sa fie ascultati, intelesi si protejati. Pornind de la aceste nevoi constatate și confirmate de către copii, vă înaintăm scrisoarea unui copil în care puteți regăsi și dorințele copiilor voștri. „Mami și tati, Vreau și eu o grădiniță, unde toți copiii sunt fericiți și doamnele zâmbesc. Să fie multe jucării și un loc pentru animăluțe cu care să ne împrietenim. Mi-ar plăcea ca la grădinița mea să colorăm, să ascultăm muzică, sa dansam și să ne jucăm, neapărat, trebuie să ne jucăm mult.

La grădinița mea, dacă greșesc, doamnele nu strigă la mine si nu se supara pe mine daca mai fac prostii, ele ma inteleg, ma asculta și mă învață să mă comport frumos. Facem atâtea lucruri minunate acolo! Și să nu uit, la noi la grădi doamnele ne aduc și mâncare bună și ne citesc povești înainte de somn. Mami, tati, voi știți că acolo există mereu povești noi? Aaa, și la mine la grădi toți suntem supereroi, avem puteri magice. Doamnele ne invata cum sa fim puternici si curajosi, ne invata sa spunem tot ce avem pe suflet ca ele sa ne poata ajuta.

Și, știți ce, mami și tati, aici doamnele au jocuri și pentru părinți, pentru că la grădinița mea, ele au grijă și de oamenii mari” Ascultați glasul copiilor și îndrumați-i spre Grădinița HappyLand